Alles over de Dikke Dames van Paintbar

Prachtige, gezellige kunst met een bijzondere oorsprong

Op deze pagina vind je alles over de Dikke Dames van Paintbar! Waar komt dit thema vandaan, waarom past het zo goed bij Paintbar en hoe gaan onze schilderworkshops in zijn werk? Wil je gewoon komen meeschilderen? Kijk dan hier (Dikke Dames events) voor ons Dikke Dames assortiment, óf klik op jouw favoriete schilderij!

DE OORSPRONG

Heb je al onze ‘Dikke Dames’ schilderijen al gezien? Regelmatig zijn de Dikke Dames workshops van Paintbar uitverkocht: ze zijn razend populair! Begrijpelijk ook wel, maar waar komen deze vrolijke, mollige dames eigenlijk vandaan? We schreven al eerder een blogartikel over Gerdine Duijsens, een expressionistisch Nederlands kunstenares. Ruim twintig jaar geleden kwam zij voor het eerst met de Dikke Dames schilderstijl. Daarna duurde het niet lang, of ze was internationaal bekend! Gerdine wilde met haar Dikke Dames schilderijen laten zien hoe leeg luxe eigenlijk is. De schilderijen zijn dus eigenlijk bedoeld als een soort karikatuur. Haar schilderdoeken hangen inmiddels in grote galeries in o.a. Hongkong, LA en Zurich. De Dikke Dames en het bijbehorende thema zijn erg populair bij menig kunstliefhebber.

DIKKE DAMES BIJ PAINTBAR

Als Paintbar-zijnde, konden wij niet anders dan geïnspireerd raken door deze geweldige schilderstijl. De Dikke dames hebben precies die ‘Paintbar spirit’ die wij graag zien! Tijdens een workshop dikke dames schilderen leren wij om overdaad te combineren met leegte, kleuren feestelijk doch mild neer te zetten en vooral te genieten! Want hoe kan je ook anders dan genieten…

Een onvergetelijke avond met vriendinnen!

Kleine mondjes, opgeheven neusjes, trotse borsten, witte parelkettingen en elegante jurken. Dat is hét perfecte thema voor een onvergetelijke avond met vriendinnen. De dikke dames schilderijen kom je tegenwoordig steeds vaker tegen. Het is een vrolijke eyecatcher voor in de woonkamer en uitnodigend om naar te kijken. Het leek ons éxtra leuk om een zelfgemaakte versie aan de muur te hangen. Onze Dikke Dames schilderen workshops kunnen geboekt worden met vrienden, individueel of met collega’s. Ook onze bedrijfsuitjes zijn vaak een groot succes!

In mei 2015 is Paintbar begonnen met het geven van Dikke Dames schilderworkshops! Onze (destijds) ‘dikke vriendinnen’ doeken liepen zó goed, dat we het assortiment zelfs vandaag de dag nog uitbreiden. Daarbij hebben we er echt een Paintbar stijl aan toegevoegd: vrolijk, optimistisch en vooral heel erg gezellig! Paintbar benadrukt niet de leegte, maar het leven. Het terug laten komen van vriendschap en het genieten van de kleine dingen zijn belangrijke thema’s voor ons. Dat is goed terug te zien in onze schilderen!

PROOSTEN MET EEN WIJNTJE

Niet alleen Paintbar is gek op wijn, onze Dikke Dames lusten er ook wel één! De Dikke Dames met een wijntje is dan ook een van onze favoriete schilderijen. Ook op de andere Dikke Dames thema schilderen komt de wijn vaak langs. Zelf drinken wij daar dan ook een heerlijk glaasje bij. Soms een extra grote, want daar worden we vrolijk van! Net als de leuke vriendinnen, op het Lachende Dikke Dames schilderij! Toch willen deze elegante personages het allerliefste een glaasje van de felbegeerde Chardonnay. Zo die je de dames op hun best op ons Dikke Dames Proost of Dikke Dames aan de bubbels schilderij. Misschien leuk voor een vrijgezellenfeest? Gelukkig drinken wij, en onze dames, niet iedere dag alleen maar wijn. Een heerlijke Dikke Dames high tea zien we ook wel zitten! Gezellig bijkletsen met vriendinnen… Want dat is wat ze graag doen! Dikke Dames even bijkletsen zit dan ook niet voor niets in ons assortiment.

ROMANTISCH OF GEZELLIG

Na een heerlijke high tea en bijkletsen met vriendinnen, gaan de dames erop uit! Zie bijvoorbeeld de Gezellige Dikke Dames met hun hondje, of de Dikke dames roadtrip. Deze schilderijen zijn éxtra leuk om te schilderen tijdens een girls night out! Ben je meer van de romantiek? Daar houden de Dames ook wel van. Ga dan liever voor Dikke Dames verliefd, of Dikke Dames stel. Misschien kun je jouw vriendin met haar partner naschilderen, als ze bijna gaat trouwen. Zijn we alweer een stapje verder in het leven? Dan kan het ook heel leuk zijn om je eigen familie in de Dikke Dames stijl te schilderen: Dikke Dames familie schilderij. Word jij super blij van éxtra vrouwelijk, éxtra vrolijk en éxtra roze? Dan is het volgende schilderij jouw perfecte match: Dikke Dames kloddertje roze!

Naast bovenstaande Dikke Dames schilderijen, hebben we er nog veel meer! Ze worden regelmatig aangevuld met bijvoorbeeld zomer- of winterspecials. Ook tijdens de kerst hebben we een leuk schilderij! Een superhandig overzicht van alle Dikke Dames, vind je op de Dikke Dames schilderijen pagina.

Het idee achter onze Dikke Dames workshops is exact hetzelfde als de visie van de schilderijen. Geniet van het leven! De Dikke Dames events zijn regelmatig volgeboekt en ontzettend gezellig. Soms zitten we met zijn allen aan de wijn, soms zijn we zó geconcentreerd op ons kunstwerk dat we helemaal vergeten te drinken! De workshops worden regelmatig bezocht door gezellige vriendinnengroepen, maar iedereen is welkom. Sommige mensen vinden de Dikke Vriendinnen zó leuk, dat ze gewoon alleen komen!

Loop je een Paintbar event binnen, dan kom je in een nieuwe wereld. Alleen positiviteit is toegestaan! Iedereen kan schilderen! We lachen, we proosten en we gaan ervoor: de eerste streep op het doek… Veel deelnemers vinden dat even spannend. Zodra de eerste verf op het doek zit, vervaagd die spanning al snel. Of het nou eng is, of spannend, of gewoon reuze gezellig, de eerste wijntjes worden al snel besteld. Een beetje wijn maakt je schilderij alleen maar mooier!

Het event zelf is ontzettend gezellig, maar de napret is nog veel leuker! Onze Paintbar artiesten staan nog regelmatig versteld van de prachtige resultaten. Deelnemers komen vaak zo onzeker binnen lopen… Des te leuker om te zien hoe trots ze het event weer verlaten! Iedere keer weer worden en prachtige foto’s gemaakt. Een dag om nooit meer te vergeten…

De Dikke Dames schilderworkshops vinden plaats door heel Nederland. Misschien wel in jouw favoriete bar of restaurant! Ben je benieuwd welke Dikke Dames schilderijen we gaan maken bij jou in de buurt? Neem dan nog eens een kijkje op de Dikke Dames schilderijen pagina. Binnen dit overzicht kun je ook nog een plaats en een maand selecteren. Zo krijg je direct een duidelijk overzicht van de ideale mogelijkheden voor jou!